SQUASH AND FETA BREAD / PAN DE CALABAZA Y QUESO FETA

We are still travelling. After Patagonia we went to Buenos Aires. With all this travelling going on I almost forgot that today is Halloween! So, I wanted to share with you a recipe for bread that I did a few weeks ago. This is a squash, feta and rosemary bread, perfect for autumn. Hope you enjoy it! Soon I’ll post about the beautiful Patagonia region!

Aun estamos de viaje. Después de la Patagonia hemos aterrizado en Buenos Aires, y entre tanto viaje me había olvidado que hoy es Halloween o Todos los Santos. Tenía una receta preparada para enseñaros hoy, y que es muy agradable para el otoño. Esta es un pan con calabaza, queso feta y romero. Espero que lo disfrutéis, pronto escribiré sobre la preciosa Patagonia!

  

This bread is perfect as a snack between meals or as a delicious breakfast with some olive oil and one apple.

Este pan es perfecto como snack entre horas o formando parte de un delicioso desayuno con aceite de oliva y una manzana.

  

Ingredients:

  • butter squash
  • feta cheese
  • fresh rosemary
  • olive oil
  • rye flour
  • spelt flour
  • yeast
  • water
  • salt
Directions:
Make the dough for the bread and let it rise for at least 2 hours (The dough for this bread is the same one I posted some days ago, check it out here).
Dice the butter squash and roast it in the oven with olive oil and rosemary. When cooked take it out of the oven and let it cool down. Cut the feta cheese in small cubes and add it to the dough as well as the butter squash. Mix all together and add some more fresh rosemary. Proceed to bake it the same way as explained in my last post about bread.
Ingredientes:
  • calabaza
  • queso feta
  • romero fresco
  • aceite de oliva
  • harina de centeno
  • harina de espelta
  • levadura
  • agua
  • sal
Procedimiento:
La masa para este pan es la misma que la que hice en este post. Una vez tengas la masa hecha y después de que haya reposado al menos dos horas, ya le puedes añadir los nuevos ingredientes.
Para ello, corta la calabaza a trozos y hornéala con aceite de oliva y romero fresco hasta que esté hecha. Sácala del horno y déjala enfriar. Mientras corta el queso feta a cubos pequeños. Añade el queso y la calabaza a la masa y mezcla bien para que los alimentos queden bien repartidos. Hornea el pan tal y como expliqué en este post.
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